RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Mađarska nastavlja da ulaže u Srbiju – raspisani novi konkursi

Marijana Tolimir | 22. novembar 2019. | 15:29 | Društvo

Mađarska nastavlja da ulaže u Srbiju – raspisani novi konkursi

Od danas je aktivan nov konkursni krug Fondacije „Prosperitati“ za dve konkursne linije vredne  dvadeset  miliona evra, najavili su na zajedničkoj koneferenciji za medije predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor i Levente Mađar, zamenik ministra za trgovinu i spoljne odnose u Vladi Mađarske. Oni su saglasili da je od ovog projekta čitava Srbija imala benefite, kao i da su dosadašnji rezultati odlični.

Osmi konkursni krug Fondacije „Prosperitati“ namenjen je većim razvojnim poduhvatima, deset miliona evra  opredeljeno je za razvoj tehnologija i inovacija u preduzećima, i isto toliko novca za turizam. Minimalna vrednost je 100.000, a maksimalna 3 miliona evra po pravnom, uz minimalno lično učešće u sredstvima od 25 odsto za oba konkursa. Prema rečima predsednika SVM-a, Ištvana Pastora, dosadašnji učinak programa je izvanredan  i postoje sve pretpostavke da se ovako i nastavi.

Mađarska vlada je tokom četiri godine uložila skoro 300 miliona evra u Vojvodinu. Zamenik ministra u Mađarskoj vladi, Mađar Levente, ocenio je cela Srbija profitirala i istakao da ukoliko se jača mađarska zajednica, korist ima cela privreda. On je najavio da se planira i konkurs u turizmu za velike projekte, koji bi bili do 10 miliona evra po pravnom licu.

Fondacija „Prosperitati“ do sada je realizovala sedam konkursnih krugova, na kojima je bilo 44 konkursa.

Ostale vesti iz ove kategorije