RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Predsednik Vučić obišao investicije koje je pomogla Mađarska

Marijana Tolimir | 25. novembar 2019. | 11:57 | Društvo

Predsednik Vučić obišao investicije koje je pomogla Mađarska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađenu hladnjaču i destileriju „Podrum Palić“ i fabriku „Gudvil“ – dve velike investicije u Subotici koje su realizovane uz pomoć Mađarske vlade.

U izgradnju hladnjače i destilerije u fabrici „Podrum Palić“, kompanija „Andeks“ investirala je više od 11 miliona evra, od čega je 4 miliona obezbeđeno putem Fondacije „Prosperitati“. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posebno se zahvalio premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu, na velikoj podršci i brojnim projektima u kojima naša država učestvuje i istakao da je ova investicija pokazatelj tog uspeha.

Vučić je naglasio da će izvoz dve kompanije koje je obišao biti više desetina miliona evra, što će doneti višestruke koristi za Suboticu i Srbiju.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, istakao je da je želeo da pokaže predsedniku Vučić samo mali deo onoga što je urađeno u protekle četiri godine uz pomoć Mađarske vlade, koja je preko Fondacije „Prosperitati“ u Srbiju do sada uložila preko 300 miliona evra, pokrenuvši ozbiljan privredni zamajac.

Izvršni direktor „Podrum Palića“, Branislav Ličina, najavio je da kompanija planira da u prvoj godini proizvodnje na domaće i inostrano tržište plasira više od 50 proizvoda, te da su kreirali 11 novih brendova rakija i jakih alkoholnih pića.

„Podrum Palić“ osnovan je još davne 1896. godine, a novoizgrađena hladnjača ima kapacitet od 6000 tona smrznutih proizvoda, dok je kapacitet destilerije 3.000.000 litara rakije i alkoholnih pića. Ova firma će u sezoni upošljavati 160 radnika.

Ostale vesti iz ove kategorije