RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Anin i Žikin recept za brak dug 60 godina

Sanda Mileusnić | 29. novembar 2019. | 15:32 | Društvo

Anin i Žikin recept za brak dug 60 godina

Ana i Živan Vasiljević, stanari Gerontološkog centra, proslavili su 60 godina braka. Tajna dugovečnosti njihove ljubavi je, kažu, u toleranciji i razumevanju.

U dobru i zlu, u bolesti i zdravlju. Ana i Žika zavetovali su se jedno drugom 29.novembra 1959, pre tačno 60 godina. I sve su prošli zajedno. U poslednje vreme, više je bolesti, ali kažu, sve je dobro  dokle god su zajedno.

Upoznali su se preko prijatelja, i bila je to sudbina, priča nam Ana. Ona sada ima 82 godine, a   Žika 88. Ruku jedno drugom ne puštaju ni sada.

Iz njihove ljubavi rodio se i sin, a sada imaju i dvoje unučadi. Priželjkuju i praunučiće. Živeli su i radili u okolini Sarajeva, potom su prešli u Vrnjačku banju, a u Gerontološkom centru su od pre par dana. Mladima koji danas stupaju na ludi kamen, Ana poručuje da im želi sreću i daje po koji savet, jer je danas teško sačuvati brak.

Iako nam je zbog Žikine bolesti, priču o njihovoj ljubavi ispričala njegova supruga Ana, on nije mogao da sakrije suze u očima slušajući je. Kažu da su radosnice.

Ostale vesti iz ove kategorije