RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Sportisti se družili sa decom sa autizmom

Sanda Mileusnić | 2. decembar 2019. | 12:03 | Društvo

Sportisti se družili sa decom sa autizmom

U saradnji sa Sportskih savezom grada Subotice i Sportskim savezom Srbije, organizovano je druženje subotičkih sportista sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju.

Fudbalerke i odbojkašice, košarkaši i rukometaši, teniseri i plivači, penjači i rvači, predstavnici skoro svih sportova zastupljenih u našem gradu, odvojili su vreme od svojih treninga i družili  se na kuglanju sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju. Kako je bilo provesti vreme sa našim najboljim sportistima, rekla nam je Tereza Torma.

Bavljenje sportom deci sa autizmom može mnogo da pruži, a najviše prijateljstvo. Na treningu fudbalerki „Spartaka“, oni su uvek dobrodošli.

Suzana Skenderović je majka dečaka sa autizmom i pokretač organizacije Autizam Subotica. Ovo je početak odlične saradnje, jer se kroz uključivanje u sportske aktivnosti širi inkluzija, a na terenu se vidi da su u stvari svi isti, istakla je ona.

Cilj ovakve akcije je da se što više dece sa autizmom uključi u sport, a klubovi bi u budućnosti trebalo više da  pomažu ovoj deci, koja bi mogla da dolaze kod njih na treninge, poručio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Akciju druženja podržao je i Srpski savez za rekreativni sport osoba sa invaliditetom.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Normiranje“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije