RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Izložba sitnih životinja izazvala veliko interesovanje

Marijana Tolimir | 2. decembar 2019. | 13:27 | Društvo

Izložba sitnih životinja izazvala veliko interesovanje

Ljubitelji sitnih životinja proteklog vikenda mogli su da uživaju u još jednoj izložbi koja je održana u našem gradu. Osim već poznatih vrsta, bilo je onih koje se retko mogu videti.

Golubovi, papagaji, kanarinci, ali i druge vrste ptica, kao i kunići. Međutim, novina ove godine je odeljak teraristike i akvaristike, a najveću pažnju, naročito dece, izazvale su veverice. Uzgajivač prugastih veverica, Gabor Poša, kaže da se slučajno zaljubio u ove životinje kada je pre 15 godina kupio jedan par. Dodaje da su pogodne za kućnog ljubimca i da se lako pripitome.

Najviše je, kao i uvek, bilo gulubova i to subotičke rase.  Vlado Nimčević,koji se uzgojem bavi gotovo tri decenije, za ovaj hobi kaže da je poseban i da mu je u životu doneo mnoštvo poznanstava i poručuje mladima da se odluče za golubarstvo.

Iz Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotice kažu da su zadovoljni odzivom izlagača, a ekponata je stiglo više nego što su očekivali – preko 2.000. Predsednik Udruženja, Mirko Milinkov, koji je i sam golubar, kaže da su ove ptice upravo karakteristične za Suboticu i da sada rade na tome da tri rase budu priznate i u Evropi.

Ovo  je 35. po redu Izložba sitnih životinja u Subotici, a izlagači su došli iz cele Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije