RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Jubilarna manifestacija „Različiti a isti“

Aleksandra Orlić | 3. decembar 2019. | 16:15 | Društvo

Jubilarna manifestacija  „Različiti a isti“

Zabavnim programom u Atriumu hotela Galleria, upriličena je jubilarna 15. manifestacija „Različiti a isti“, koja je i ovog puta okupila veliki broj učesnika i institucija koje brinu o osobama sa invaliditetom, čime je ujedno i obeležen njihov međunarodni Dan.

Zajedničkim snagama kroz veselu atmosferu, ustanove zdravstvene i socijlane zaštite, kao i obrazovnog sistema po 15. put poslale su snažnu poruku – različiti a isti. Upravo je i ovo cilj istoimenog projekta, kojim se skreće pažnja društvene zajednice na ranjive kategorije stanovništva, i činjenicu da prihvatanje različitosti utiče na prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

U ime Vlade republike Srbije, okupljene je pozdravila Suzana Paunović, direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava i tom prilikom istakla značaj održavanja ove manifestacije, te dodala da je naš grad dobar primer pružanja podrške onima kojima je to zaista potrebno.

Pored plesnih nastupa i  tačaka članova Gerontološkog centra, Školskog centar sa domom učenika „Dositej Obradović“, OISŠ „Žarko Zrenjanin“ i Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, događaj je upotpunjen i prodajnom izložbom kreativnih radova đaka i korisnika, čiji prihod će biti iskorišćen za poboljšanje njihovih uslova života i rada.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Normiranje“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije