RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Završena još jedna sezona projekta „Oni dolaze“

Aleksandra Orlić | 5. decembar 2019. | 15:57 | Društvo

Završena još jedna sezona projekta „Oni dolaze“

Treću godinu zaredom, portal Subotica.com je u okviru projekta „Oni dolaze“ ukazao na vrednu, talentovanu i primernu decu iz našeg grada. Na završnoj svečanosti, koja je održana u Velikoj većnici Gradske kuće, mladim sugrađanima koji su učestvovali u projektu, uručene su zahvalnice i prigodni pokloni.

Emeše Bognari, učenica trećeg razreda Tehničke škole „Ivan Sarić“, koja pohađa smer Elektrotehničar informacionih tehnologija, je među 45 onih koji su svojim uspesima i talentom zaslužili da se ove godine nađu na sajtu Subotica.com, u rubrici „Oni dolaze“. Mlada, entuzijastična sugrađanka, osim što gaji ljubav prema prirodnim naukama, ujedno neguje i jezičku kulturu, a sa podjednakim interesovanjem posvećuje se i sportu, tačnije odbojci.

Gotovo da nema takmičenja sa kojeg se Leon Hemi, đak četvrtog razreda OŠ „Matko Vuković“ i član Plivačkog kluba „Spartak“, nije vratio sa najmanje jednim odličjem - najčešće zlatnim. Sa svega deset godina, ovaj sportista u usponu, u svojoj kolekciji ima preko stotinu medalja i trenutno drži pet državnih rekorda u plivanju.

U okviru projekta „Oni dolaze“ ostvarena je saradnja sa 23 osnovne i srednje škole. Kako kažu iz redakcije Sucom-a, on se iz godine u godinu razvija i izaziva veliku pažnju javnosti. Zahvaljujući tome, mesto među istaknutima našlo je 12 uspešnih i talentovanih učenika više u odnosu na prošlu godinu.

U ime Grada, Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, zahvalila se ekipi subotičkog portala, na tome što je  prepoznala značaj obrazovanja kao jedne od bitnih grana lokalnog prosperiteta.

Na završnoj svačanosti upriličen je kulturno-umetnički program, u sklopu kog su nastupili hor „Iskončići“, učenici Muzičke škole i članovi Književnog kluba Fondacije „Danilo Kiš“.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Normiranje“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije