RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Dodeljene nagrade RPK za 2019.godinu

Sanda Mileusnić | 5. decembar 2019. | 15:59 | Privreda

Dodeljene nagrade RPK za 2019.godinu

Na sedmoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore dodeljene su nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona, regionalnog poslovnog lidera i jubilarne nagrade Privredne komore Srbije.

Jubilarne nagrade Privredne komore Srbije dobili su Fratelis,  Selma preduzeće za održavanje, proizvodnju i projektovanje signalizacione opreme, Rotor, JK Stambeno preduzeće Senta i Minerva 1909. Nagrade za poseban doprinos  razvoju privrede regiona dodeljene su za sektor industrije kompaniji Siemens, usluga hotelu Forum i poljoprivrede Aik Bačka Topola.

Nagrade za regionalnog poslovnog lidera dobili su Stevan Bakić i Milan Jerinkić.  Ova nagrada svakom preduzeću predstavlja dalji podstrek za rad, istakao je Milan Jerinkić i dodao da  još uvek treba raditi na smanjenju poreza i doprinosa, koje je direktno povezano sa brojnim faktorima koji koče razvoj privrede.

Na dnevnom redu sednice bilo je reči i o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama članica Privredne komore, među kojima i rešavanje problema zadržavanja na graničnim prelazima i pojednostavljenje procedura za nesmetani protok kamiona.

Na sednici Parlamenta privrednika usvojen je i plan rada za narednu godinu.

Ostale vesti iz ove kategorije