RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Opštoj bolnici doniran novi gastroskop

Aleksandra Orlić | 6. decembar 2019. | 15:54 | Zdravstvo

Opštoj bolnici doniran novi gastroskop

Odeljenje gastroenterologije Opšte bonice Subotica, dobilo je nov sistem za videoendoskopiju – gastroskop. Ovaj aparat omogućuje kvalitetnu i efikasnu dijagnostiku i lečenje pacijenata sa bolestima digestivnog trakta, a novac za kupovinu, u vrednosti od 40.000 evra, obezbedila je Fondacija „Bačka štiftung“, putem privrednog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“.

U poslednje četiri godine na donatorskim večerima koje je organizovao hotel „Galleria“ uz podršku lokalnih kompanija, subotička bolnica obezbeđena je novim digitalnim ekg i holter aparatima i holterima pritiska, čime su smanjene liste čekanja, a opremljena je i mobilnim i stacionarnim rendgenom što je omogućilo bolju, precizniju i efikasniju dijasgnostiku. Ove godine na red je došlo Odeljenje gastroenterologije.

U ime Grada Subotice, na donaciji se zahvalila Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, te je tom prilikom istakla značaj investiranja u zdravstveni sistem čime se i na nivou lokalne zajednice realizuje strateško opredeljenje ulaganja u zdravstvo.

Tokom ove godine u subotičku Bolnicu, donatori, Republička i Pokrajinska vlada uložile su značajna sredstva za nabavku nove i revitalizaciju stare opreme, dok se naredne godine očekuje i početak radova na njenoj kompletnoj rekonstrukciji i modernizaciji.

Ostale vesti iz ove kategorije