RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Palićani se odazvali akciji besplatne kontrole zdravlja

Sanda Mileusnić | 10. decembar 2019. | 13:21 | Zdravstvo

Palićani se odazvali akciji besplatne kontrole zdravlja

Akcija besplatne provere zdravlja „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“ održana je u MZ Palić, a interesovanje Palićana bilo je veliko.

Priliku da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, telesnu visinu i težinu, da utvrde indeks telesne mase, kao i da saznaju vrednost  ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu iskoristio je veliki broj stanovnika Palića.

Da je zdravlje na prvom mestu i da ga treba čuvati, rekla nam je Mirjana Višnjai, koja je došla pre svega kako bi proverila holesterol u krvi.

Svi koji su se odazvali akciji mogli su da se izmere na novoj vagi, koja osim što pokazuje telesnu masu, određuje i kompletnu kompoziciju tela.

Osim što su merili zdravstvene parametre, lekari su davali i savete za očuvanje i unapređenje zdravlja, a najčešći su se odnosili  na redovno korišćenje terapije za povišen krni pritisak, smanjenje holesterola i važnost fizičke aktivnosti.

Akciju „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“ organizuju Zavod za javno zdravlje Subotica i Dom zdravlja Subotica u saradnji sa Crvenim krstom, a besplatna  provera u MZ Palić, poslednja je u nizu za ovu godinu.

Ostale vesti iz ove kategorije