RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Kolevka“ - dobitnik Povelje za vanredne doprinose na unapređivanju socijalne zaštite

Aleksandra Orlić | 10. decembar 2019. | 15:39 | Društvo

„Kolevka“  - dobitnik Povelje za vanredne doprinose na unapređivanju socijalne zaštite

Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ dobitnik je Povelje za vanredne doprinose na unapređivanju socijalne zaštite u Republici Srbiji, za 2018. godinu, koja je predstavnicima ove ustanove socijalne zaštite uručena na 7. Saboru stručnih radnika socijalne zaštite.

Na teritoriji Srbije ima preko 200 ustanova koje se bave socijalnom zaštitom, među kojima je Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, a koji je po oceni žirija, u toku protekle godine svojim radom i zalaganjem, najviše doprineo boljitku celokupnog sistema socijalne zaštite u našoj zemlji. Za dobijanje ovog priznanja, koje dodeljuju ustanove među sobom, „Kolevku“ su predložile kolege iz Udruženja „Zajedno“, Udruženja „San“, Crvenog krsta Subotica i beogradskog Udruženja „Mali Veliki ljudi“.

Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, lane je načinio značaje korake na razvojnom putu, kako u infrastrukturalnom tako i u kadrovskom smislu. Do kraja tekuće godine očekuje se i potpisivanje ugovora sa Kancelarijom za javna ulaganja, koji predviđa započinjanje kompletne rekonstrukcije objekta Doma u 2020. godini.

„Kolevka“ trenutno zbrinjava 162 dece na stacionarnom lečenju, 25 mališana boravi u Dnevnom boravku „Zvezdice“, a 40 korisnika je pri Dnevnom centru za odrasla lica i Materinskom dom, pored čega u Domu funkcioniše i prihvatilište za zbrinjavanje dece koji se nalaze u stanju privremene socijalne potrebe.

Ostale vesti iz ove kategorije