RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Španski ambasador posetio Suboticu

Sanda Mileusnić | 12. decembar 2019. | 13:50 | Društvo

Španski ambasador posetio Suboticu

Ambasador Kraljevine Španije u Srbiji posetio je Suboticu i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom. Teme razgovora bile su privredne aktivnosti i potencijali našeg grada, razvijanje saradnje sa Španijom, kao i investicija španske kompanije „Labijana“ koja je kupila Veterinarski zavod Subotica.

Poseta Subotici jedna je od prvih poseta gradovima u Srbiji, kao jednom od važnijih u državi, istakao je ambasador Španije, Raul Bartolomeo Molina. Učvršćivanje ekonomskih veza između dve države je izuzetno važno, a dolazak  „Labijane“ jedna je od najznačajnijih investicija španskih kompanija u Srbiji.

Kupovinom Veterinarskog zavoda, on je integrisan i postao je deo grupacije „Labijana“ grupe, a ljudi koji u njemu rade veoma su profesionalni, naročito kada se imaju u vidu biološke inovacije i farmaceutski standardi, ocenio je predsednik kompanije „Labijana“.

Kupovinom stoprocentnog udela u Veterinarskom zavodu, „Labijana“ se upisala među brojne strane investitore u našem gradu, a to za nas znači otvaranje novih radnih mesta i povećanje izvoza postojećih kompanije, naglasio je gradonačelnik.

Osim o ekonomskoj saradnji, tokom sastanka bilo je reči i o uspostavljanju kulturne saradnje i mogućnostima za pobratimljenje sa gradovima u Španiji koji su Subotici slični u arhitektonskom i kulturološkom smislu.

Ostale vesti iz ove kategorije