RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Ecolacus“ - novi naziv KFW projekta

Aleksandra Orlić | 18. decembar 2019. | 15:32 | Društvo

„Ecolacus“ - novi naziv KFW projekta

U Velikoj većnici Gradske kuće, uručene su nagrade autorima najoriginalnijih radova pristiglih na Konkurs za izbor imena i vizuelnog identiteta projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“. Poziv je bio otvoren za srednjoškolce, tačnije za učenike Politehničke škole i Gimnazije „Svetozar Marković“.

Prva nagrada za budući naziv Projekta dodeljena je Vanesi Nađ, koja dolazi iz Gimnazije, drugoplasrana je Majda Pejanović, dok je „bronzani“ Mihajlo Bolić. Potvrdu za najkreativniji logotip dobio je rad Staše Stantić, učenice Politehničke škole, dok je na drugom mestu bilo rešenje Nataše Kerekeš, a potom i Filipa Kovača, koji su takođe predstavljali ovu obrazovnu ustanovu.

Projekat koji kao najvažnije investicione mere ima izgradnju kanalizacione mreže naselja Palić, unapređenje rada prečistača otpadnih voda, izgradnju zaštitnog pojasa oko oba jezera i biomanipulaciju, prepoznao je značaj uključivanja mladih u njegovu realizaciju.

Projekat „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“ u narednu godinu ući će kao „Ecolacus“, koji će pratiti i novi vizuelni identitet.

Ostale vesti iz ove kategorije