RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gerontološki centar i škole u akciji „Zasadi drvo“

Aleksandra Orlić | 18. decembar 2019. | 15:38 | Društvo

Gerontološki centar i škole u akciji „Zasadi drvo“

Najveća akcija sadnje stabala u Srbiji, „Zasadi drvo“, čiji je cilj očuvanje zdrave životne sredine i održivog razvoja stigla je i u naš grad. Gerontološkom centru dodeljeno je preko 100 besplatnih sadnica namenjenih za oplemenjivanje dvorišnog prostora Doma Dudova šuma, Doma za negu i kluba Centar I.

Prva masovna akcija pošumljavanja u okviru projekta „Zasadi drvo“, okupila je veliki broj institucija, organizacija i građana, te je pre mesec dana, za samo jedan dan, Srbija dobila preko 51.000 novih sadnica. Ova aktivnost nastaviće se i u narednom periodu, kojoj se priključio i Gerontološki centar.

U uređenju prostora, Klubova i Domova Gerontološkog centra, neretko učestvuju i učenici Politehničke škole sa smera Tehničar za pejzažnu arhitekturu. Njihova pomoć i kreativnost, ni danas nije izostala.

Pored obavljanja stručne prakse, svoj doprinos u stvaranju prijatnijeg i boljeg prostora za boravak sugrađana treće životne dobi, dali su i učenici Medicinske škole.

Akciju „Zasadi drvo“ su pokrenuli „Adrija medija grupa“ i „DM drogerije markt“, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za šume, JP Srbija šume, JP Vojvodina šume, Pokreta gorana Srbije i Privredne komore Srbije.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Treća životna dob“, koji je sufinansiran iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije