RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Turizam na severu Bačke u ekspanziji

Sanda Mileusnić | 23. decembar 2019. | 14:28 | Turizam

Turizam na severu Bačke u ekspanziji

Kada je turizam u pitanju, ova godina je bila veoma dobra, porast se beleži i u broju noćenja i u broju dolazaka u Suboticu i na Palić. Prema prvim prognozama, očekuje se da će 2019. biti jedna od rekordnih po ukupnom broju noćenja, poručuju iz Turističke organizacije Subotice.

Podaci za prvih 10 meseci ove godine govore da je Palić imao porast u broju noćenja za 19 odsto, dok je broj dolazaka veći za 9 odsto. Subotica beleži nešto manji rast od Palića, ali ipak značajan, imala je 4,5 odsto više dolazaka i oko 6 odsto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Kada je struktura turista koji dolaze u najseverniji grad Bačke u pitanju, odnos domaćih i stranih posetilaca je pola-pola, dok na Paliću 60 odsto gostiju čine oni domaći. Među stranim posetiocima, oni iz susedne Mađarske i dalje su najbrojniji, a prate ih Nemci, Hrvati, Kinezi i Poljaci.

Dok je na Paliću turista najviše bilo tokom letnje sezone, u Subotici je situacija nešto drugačija.

Subotica i Palić zajedno imaju oko 3000 ležajeva, a iako je ovaj smeštajni kapacitet za sada dovoljan, ako se trend rasta noćenja nastavi, ponudu slobodnih kreveta bi u narednom periodu trebalo proširiti, poručuju iz Turističke organizacije.

Ostale vesti iz ove kategorije