RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Budžet za 2020. godinu-razvojni

Marijana Tolimir | 23. decembar 2019. | 15:22 | Politika

Budžet za 2020. godinu-razvojni

Odbornici Skupštine grada su većinom glasova podržali predloženi  budžet za narednu godinu. Dok većina poručuje da je ovo budžet sa najviše sredstava opredeljenih za investicije, iz opozicionog Pokreta građanske Subotice upućuju kritiku na planirani obim.

Sa 42 glasa za i 6 protiv, odbornici su usvojili budžet za sledeću godinu. Predložen obim je 8,3 milijarde dinara, od čega je 28 odsto namenjeno za kapitalne projekte, zbog čega gradonačelnik Bogdan Laban ovaj budžet naziva razvojnim, jer kako kaže, do sada nikada toliki procenat nije bio opredeljen za investicije. U fokusu su uređenje centra grada, kao i nastavak izgradnje Akva parka na Paliću.

Kako najavljuje gradonačelnik, osim sredstava sa viših nivoa vlasti koja su u budžetu čine oko 1,5 milijarde dinara, u Suboticu će se naredene godine sliti i sredstva mimo budžeta – za Bolnicu 40 miliona evra i za Stadion 20 miliona evra, kao i još oko 2 milijarde dinara za druge projekte.

Sve stavke u budžetu za 2020 godinu su usaglašene, poručuju koalicioni partneri, Savez vojvođanskih Mađara i pozdravljaju planirane investicije.

S druge strane, opozicioni Pokret građanske subotice glasao je protiv, jer kako poručuju, budžet nije realno planiran.

 Osim o ovoj tački dnevnog reda, odobrnici su odlučivali i o rebalansu budžeta za 2019. godinu, izglasan je Plan detaljne regulacije za igradnju vetroelekratane, doneta je Odluka o boravišnoj taksi, kao i izmene poslovanja nekoliko javnih i javno komunalnih preduzeća.

Ostale vesti iz ove kategorije