RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Donacija subotičkim vrtićima

Aleksandra Orlić | 23. decembar 2019. | 15:44 | Društvo

Donacija subotičkim vrtićima

Deci iz Predškolske ustanove Naša radost uručene su igračke i didaktički materijal, koji je nastao u okviru omladinskog projekta pod nazivom „Stari zanati kao most međunacionalnog poverenja mladih“, u organizaciji Udruženja za umetničku ekspresiju mladih „Kulturni različak“.

Mališani koji borave u vrtićima „Neven“ i „Marija Petković – Sunčica“, u kojima se sprovodi Montesori program, ova donacija pružila je mogućnost da kroz upotpunjeni asortiman edukativnih predmeta unapređuju svoj psihonmotorni razvoj, usavrše neophodna znanja i savladaju složene životne veštine.nacionalne manjine

Donacija predstavlja produkt rada četvorodnevnih radionica, na kojima je preko 30 đaka Hemijsko-tehnološke škole, učilo o tradicionalnim tehnikama rada sa vunom i o umetničkoj obradi drveta.

Osim što su srednjoškolci imali priliku da kroz vannastavne aktivnosti unaprede svoje veštine i pokažu svoju kreativnost, cilj projekta bio je i povezivanje mladih, različitih nacionalnih manjina.

Projekat „Stari zanati kao most međunacionalnog poverenja mladih“, finansijski je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Ostale vesti iz ove kategorije