RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Radovi u Maksima Gorkog završeni u roku

Sanda Mileusnić | 24. decembar 2019. | 15:58 | Društvo

Radovi u Maksima Gorkog završeni u roku

Rekonstruisana saobraćajnica u delu Ulice Maksima Gorkog i zvanično je puštena u promet. Ova investicija realizovana je u okviru projekta „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca sa izgradnjom sistema video-nadzora“, a u nju je uloženo preko 70 miliona dinara.

Radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice trajali su šest meseci, i to sve vreme pod saobraćajem.  Podzemne instalacije zadavale su problem izvođaču, ali ni jedna nije oštećena tokom radova.

Prema uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika,  napravljena je zaštitna providna ograda od pleksiglasa, kako bi se mogla videti kulturna dobra, a postavljena je i nova saobraćajna signalizacija.

Ulica Maksima Gorkog žila je kucavica našeg grada. Radovi na njoj gotovi su na vreme, jer je rok za završetak  27.decembar, istakao je gradonačelnik Bogdan Laban.

Rekonstrukcija Maksima Gorkog od raskrsnice sa ulicom  Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca, koštala  je  oko 77 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena zahvaljujući Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Projekat rekonstrukcije predvideo je i sistem video-nadzora, a do sada su postavljeni optički kablovi, temelji i nosači za kamere, a same kamere biće postavljene početkom iduće godine.

Ostale vesti iz ove kategorije