RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

Sanda Mileusnić | 27. decembar 2019. | 15:12 | Društvo

Korisnici Narodne kuhinje biće snabdeveni i tokom praznika

Korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica, njih 1200, tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće snabdeveni konzerviranom hranom koja će im biti podeljena dan ranije. U paketima će se naći i pekarski proizvodi i voće, a najmlađi će dobiti i novogodišnje paketiće.

Narodna kuhinja tokom prazničnih dana neće pripremati tople obroke,  ali će korisnici biti snabdeveni konzervama.  Janoš  više od dvadeset godina dolazi po svoje sledovanje, a sa ženom živi od socijalne pomoći.

Sledovanje za prvi i drugi dan nove godine, korisnici će dobiti poslednjeg dana ove godine, dok će paketi  predviđeni za 7. januar, pravoslavni Božić, biti podeljeni dan ranije, na Badnji dan.

Kako bi dane praznika makar malo ulepšali najmlađim korisnicima Narodne kuhinje, kojih je čak 235, Crveni krst je započeo i podelu novogodišnjih paketića.

Iako se još uvek čeka zeleno svetlo za otvaranje Prihvatilišta za beskućnike, koji ima kapacitet od 20 ležajeva, Crveni krst je u pripravnosti još od prošle nedelje.

Osim pripreme toplih obroka za socijalno ugrožene sugrađane,  tokom  godine na izmaku Crveni krst  je  prikupio i podelio više od 20 tona garderobe.

Ostale vesti iz ove kategorije