RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

„Udahnite“ u subotičkom Hiperbaričnom centu

Aleksandra Orlić | 27. decembar 2019. | 16:46 | Zdravstvo

„Udahnite“ u subotičkom Hiperbaričnom centu

Početkom godine u našem gradu otvoren je Hiperbarični centar, prvi ovakvog tipa u Vojvodini. U njemu se na dnevnom nivou leči oko 30 pacijenata, koji udišući čist kisonik regenerišu ćelije i tkiva organizma, pri čemu se pokreću mnogobrojni pozitivni procesi u telu.

Hiperbarična medicina kao specifična medicinska disciplina koja proučava i u praksi primenjuje povoljne terapijske efekte kiseonika pod povišenim pritiskom i atmosfere povišenog pritiska uopšte, zasniva se na čistom medicinskom kiseoniku koji se primenjuje pod uvećanim pritiskom u hiperbaričnim komorama. U martu ove godine, u krugu Opšte bolnice, otvoren je Hiperbarični centar u kom se sada leči veliki broj pacijenata iz Severnobačkog okruga, kao i brojnih mesta iz Vojvodine.

Dužina trajanja tretmana najčešće zavisi od dužine pritiska koji se stvara u komori, te je prosek oko sat vremena. Budući da je višemesna komora, u jednom momentu hiperbaričnu oksigenoterapiju može da prima čak 12 pacijenat. Pored onih koji se leče o trošku RFZO i onih koji preventivno žele da investiraju u svoje zdravlje, priliku da unaprede svoje zdravstveno stanje imaju i deca sa autizmom i to potpuno besplatno.

Zadovoljstvo povodom dosadašnjih rezultata rada, predstavnici subotičke Hiperbarične komore, podelili su sa svojim najbližim saradnicima tokom Novogodišnjeg koktela, i tom prilikom naglasili da će i naredna biti u znaku pružanja naboljih zdravstvenih usluga u cilju  očuvanja i poboljšanja zdravlja naših sugrađana.

Ostale vesti iz ove kategorije