RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Igračke ne bi trebalo kupovati prečesto

Sanda Mileusnić | 30. decembar 2019. | 15:19 | Društvo

Igračke ne bi trebalo kupovati prečesto

Novogodišnji i božićni praznici vreme su kada se mališani vesele poklonima. Iako deca uglavnom traže nove igračke, stručnjaci savetuju da roditelji ne preteruju sa količinom, a ako ih već kupuju, da one budu edukativne i društvene.

Novu igračku pod jelkom verovatno očekuje većina mališana. Koliko ih često  kupuju svojoj deci i na šta obraćaju pažnju prilikom izbora, pitali smo subotičke roditelje.

Dobijanje nove igračke za većinu dece je izgubilo svoju draž. Za razliku od ranijih generacija, koje su ih dobijale samo za posebne datume i više im se radovale, današnji mališani dobijaju ih prečesto, a time i zanimanje za novu novcatu igračku traje kratko.

Prilikom izbora nove igračke za vašeg mališana, treba voditi računa o uzrastu, a prednost bi trebalo dati onima didaktičkog karaktera koje razvijaju intelektualne sposobnosti, ili društvenim igrama koje doprinose socijalizaciji, a u njima mogu uživati svi ukućani. U svakom slučaju, treba se voditi time da poklon koji ste namenili svom detetu, za njega bude i koristan.

Kako za kupovinu igračaka nisu zaduženi samo roditelji, već i babe, dede, rođaci, prijatelji, savet stručnjaka je da umesto što će svom unuku, nećaku ili kumčetu kupiti najnoviju i najmoderniju lutku ili video igricu, pare potroše na nešto korisnije, poput garderobe, i time olakšaju roditeljski budžet.

Ostale vesti iz ove kategorije