RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Za uređenje dvorišta Gerontološkog centra 28,6 miliona dinara

Redakcija TV Subotica | 15. januar 2020. | 18:03 | Društvo

Za uređenje dvorišta Gerontološkog centra 28,6 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, odobrio je Gerontološkom centru u Subotici 28,6 miliona dinara za uređenje dvorišta. Uređenje dvorišta Doma "Dudova šuma" podrazumeva zamenu staza i njihovo uređenje, kako bi bilo omogućeno kretanje vozila hitne pomoći i vatrogasaca.

Biće postavljene nove kapije, takođe prilagođene ulasku interventnih vozila, zatim izvođenje kompletne hidrantske mreže, zamena rasvete led rasvetom i postavljanje senzora pokreta.

"Radi se o stvarima, o putevima koji više od 40 godina nisu rekonstruisani. Oni sada i tehnički veoma teško ispunjavaju svoju funkciju. Dakle taj asfalt u dvorištu je već dosta ispucao i onemogućava kretanje korisnika, a vatrogasno vozilo, ne daj bože i daj bože da nikada ne zatreba taj put koji ćemo praviti, ali vatrogasno vozilo će moći, kada se radovi završe da nesmetano priđu Gerontološkom centru", rekao je direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević.

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić je nakon uručivanja ugovora vrednog 28,6 miliona dinara podsetio na to da je u protekle tri budžetske godine, Pokrajinska Vlada izdvojila značajna sredstva za dve najznačajnije ustanove socijalne zaštite u Subotici, Gerontološki centar i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

"Samo u ove dve ustanove u protekle tri godine uloženo je oko 115 miliona dinara, od toga u Gerontološki centar Subotica 71 milion 880 hiljada dinara. Dodelom ovog ugovora i ovih sredstava u iznosu od 28 miliona 600 hiljada dinara, pre svega unapređuju se standardi u ovoj ustanovi, pre svega unapređuje se situacija koja može da predvidi i nekada neželjene situacije da možemo da budemo sto posto sigurni u bezbednost svakog korisnika, a naravno i zaposlenog", rekao je pokrajinski sekretar Vuletić.

On je dodao da je Pokrajinska Vlada, preko Sekretarijata na čijem je čelu, u protekle tri godine za finansiranje 27 ustanova socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine, izdvojila milijardu dinara.

Izvor: RTV

 

Ostale vesti iz ove kategorije