RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Spas od niskih temperatura u Prihvatilištu potražilo 12 osoba

Sanda Mileusnić | 20. januar 2020. | 14:06 | Društvo

Spas od niskih temperatura u Prihvatilištu potražilo 12 osoba

U Gradskom prihvatilištu za beskućnike trenutno se nalazi 12 osoba, a očekuje se da će se taj broj u narednom periodu i povećati, kažu iz Crvenog krsta Subotica. Danas je za njih organizovan i lekarski pregled.

Spas od hladnih zimskih dana, u Prihvatilištu u Gajevoj, našao je i Jožef Budai. Tu je već četvrtu zimu zaredom, a ostatak godine boravi pod vedrim nebom, u šumi.

Prihvatilište je svoja vrata beskućnicima otvorilo trećeg januara, a broj korisnika je gotovo svakodnevno rastao. Kapacitet od 20 ležajeva,  u slučaju potrebe, može se i povećati.

Iz godine u godinu, neka lica se vraćaju, a uvek ima i novih.  Centar za socijalni rad određuje ko može da boravi u prihvatilištu i skloni se sa ulice, a Grad je za ovu potrebu izdvojio oko 500.000 dinara.

Svih 12 korisnika danas je imalo i priliku da obavi lekarski pregled.

Iako se ne zna do kada će objekat u Gajevoj biti otvoren, jer to zavisi od vremenskih uslova i odluke Gradskog štaba za vanredne situacije, iz Crvenog krsta poručuju da su njihovi kapaciteti spremni  i za slučaj zatvaranja i ponovnog otvaranja.

Ostale vesti iz ove kategorije