RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Solidarnost za „Solidarnost“

Sanda Mileusnić | 21. januar 2020. | 15:29 | Društvo

Solidarnost za „Solidarnost“

Borba našeg sugrađanina, Mikloša Olajoša Nađa, sa sistemom, završila se krajem prošle godine, kada mu je Prekršajni sud naložio da plati 30.000 dinara u roku od 15 dana. Na ovu izvršnu sudsku presudu pravni lek ne postoji, te je zahvaljujući donacijama iznos kazne prikupljen i uplaćen.

Nosilac liste Grupe građana „Solidarnost“, Mikloš Olajoš Nađ, presudom Apelacionog veća Prekršajnog suda u Beogradu od 24.decembra, osuđen je za prekršaj načinjen na  lokalnim izborima 2012.godine. Naš sugrađanin, dugogodišnji borac za prava radnika, je sa grupom građana na izbore  izašao upravo kako bi se glas osiromašenih radnika i nezaposlenih čuo glasnije.

Prijavu protiv njega podnela je Agencija za borbu protiv korupcije zbog nedostavljanja finansijskog izveštaja. Prva presuda ovog suda doneta je sredinom prošle godine, Mikloš se na nju žalio, ali je njegova žalba odbijena. Osim kazne od 30.000 dinara, dosuđeno mu je da plati i dodatnih 2000 dinara za sudske troškove.

„Solidarnost“ je tražila solidarnost. Subotičkom udruženju u pomoć su pritekli građani i druga udruženja iz zemlje i inostranstva, a 32.000 dinara je prikupljeno i uplaćeno. Iako je ovu bitku izgubio, Mikloš je saglasan da se njegova borba za radnike nastavlja, i to još odlučnije.

Ostale vesti iz ove kategorije