RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Učenici delili besplatne zagrljaje

Aleksandra Orlić | 21. januar 2020. | 15:30 | Društvo

Učenici delili besplatne zagrljaje

Na Međunarodni dan zagrljaja, učenici OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, okupili su se na gradskom Trgu kako bi sugrađanima svojim toplim zagrljajima, osmesima i motivacionim porukama, ulepšali hladan januarski dan.

Ukoliko ste se oko podneva zadesili na Trgu, mogli ste videti desetinu đaka koji ljubazno zaustavljaju prolaznike i nude svoje zagrljaje.

Obeležavanje Međunarodnog dana zagrljaja OŠ „Matija Gubec“ započela je prošle godine, kako bi podsetila koliko su lepa reč i zagrljaji važni za svakog pojedinca. Stručnjaci kažu da ovaj topli ljudski kontakt ima vrlo pozitivan utiacaj na psihičko i fizičko zdravlje osobe, što su potvrdili i naši sugrađani.

Subotičani su nakon grljenja, osim osećaja zadovoljstva, sreće i ispunjenosti, sa sobom poneli i mali poklon – srce prijateljstva.

Dan zagrljaja ustanovljen je 1986. godine u Mičigenu, a obeležava se 21. januara. Psiholozi smatraju da pet do šest zagrljaja na dan mogu učinit život dužim i lepšim, što je zaključio i američki sveštenik Kevin Zaborni, po kom je i ustanovljen ovaj datum.

Ostale vesti iz ove kategorije