RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U subotičkim školama promovisan vojni poziv

Sanda Mileusnić | 22. januar 2020. | 15:29 | Društvo

U subotičkim školama promovisan vojni poziv

U sklopu promocije vojnog poziva, predstavnici Vojne gimnazije  i Vojne akademije obišli su subotičke srednje i osnovne  škole, kako bi zainteresovanim učenicima  dočarali kako izgleda školovanje i šta ih nakon završetka istog očekuje, a sve u susret raspisivanju konkursa  za upis u ove obrazovne ustanove.

Subotičanka Milena Prčić, maturantkinja je Vojne gimnazije, a na upis u ovu školu odlučila se zbog želje da školovanje nastavi na Vojnoj akademiji. Nakon četiri godine, kaže da se nije pokajala, stekla je odlične radne navike i smatra da je samostalnija od većine vršnjaka. Iako još nije donela konačnu odluku, zanima je vojno elektronsko inžinjerstvo.

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu biće raspisan 1. februara, a kandidati će moći da se prijave do 15. marta. Prijemni ispit za obe škole polaže se u aprilu, a već krajem maja, osmaci će znati da li su primljeni.

Student četvrte godine Vojne akademije Igor Đurić, završio je Vojnu gimnaziju sa željom da na Akademiji nastavi školovanje za doktora, međutim, u međuvremenu su mu se interesovanja promenila  i sad  je na smeru  vazduhoplovi i vazduhoplovni motori na katedri vojno mašinskog inžinjerstva.

Za upis na Vojnu akademiju, konkurs će biti otvoren od 15. februara do 31. marta, a maturanti koje vojni poziv zanima, mogu da biraju između studijskih programa menadžment u odbrani, protivvazduhoplovna odbrana, vojno elektronsko inžinjerstvo, vojno mašinsko inžinjerstvo, logistika odbrane, vojno vazduhoplovstvo i integrisane studije medicine.

Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave u Regionalnom  centru Ministarstva odbrane u Subotici.

Ostale vesti iz ove kategorije