RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U Čantaviru potreseni zbog skrnavljenja starog groblja

Marijana Tolimir | 28. januar 2020. | 13:39 | Društvo

U Čantaviru potreseni zbog skrnavljenja starog groblja

Građani su u nedelju prijavili porušene nadgrobne spomenike na starom groblju u Čantaviru. Policija je veoma brzo uhvatila osumnjičene, međutim u ovom mestu su veoma potreseni zbog nezapamćenog vandalizma, u kom je „stradalo“ čak 23 spomenika.

Grobove stare više od stotinu godina Čantavirci su uspeli da sačuvaju do danas. Poslednja sahrana ovde je obavljena pre jednog veka, zbog čega ovaj deo groblja nazivaju „muzejski“. Sasvim je uređen pre nekoliko godina, a pre dva dana posetioce  je šokirao sasvim drugačiji prizor – zatekli su oskrnavljene spomenike.

Predsednik Saveta MZ „Čantavir“ Atila Andraš Đuričin kaže da je stanovništvo ovo veoma pogodilo i da se trude da se groblje što pre sanira.

Policija je po nalogu Tužilaštva podnela krivične prijave protiv dvojice maloletnika zbog sumnje da su izvršili krivično delo skrnavljenje groba. Šteta se procenjuje na 150.000 dinara, a iz preduzeća „Konval“ koje je,  između ostalog zaduženo  i za održavanje groblja, najavljuju da će sve vratiti u prvobitno stanje.

Ostale vesti iz ove kategorije