RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ipsilon krak značajno smanjio broj teretnjaka u gradu

Marijana Tolimir | 29. januar 2020. | 15:07 | Društvo

Ipsilon krak značajno smanjio broj teretnjaka u gradu

Obilaznica oko Subotice, poznatija kao Ipsilon krak, puštena je u saobraćaj pre mesec dana. Subotičani su već za praznike osetili smanjenje saobraćajne gužve u gradu, a stručnjaci poručuju da je, uz trake za leva skretanja u Ulici Masima Gorkog, ovo dobar put ka rasterećenju centralnih saobraćajnica.

Subotičanin Oto Kukli, koji radi u Zagrebačkoj ulici, kaže da je najveća gužva, a samim tim i buka u vreme novogodišnjih praznika, kao i leti.  Međutim, ove godine su on i njegove kolege osetili veliko olakšanje, a iako se sam nije provozao obilaznicom, kaže da je izgradnja pun pogodak.

Merenja koja su rađena pre otvaranja obilaznice pokazala su za 24 časa Zagrebačkom ulicom prođe više od 300 teretnih vozila, navodi stručnjak za saobraćaj, Milan Vasović i dodaje da je otvaranje Ipsilon kraka sasvim izvesno smanjila taj broj.

Ipak, jedan deo kamiona i dalje mora da uđe u Suboticu ka javnim skladištima. Kako Vasović predlaže, i za to postoji rešenje o kom bi trebalo razmišljati u budućnosti, a to je da se izgradi spojni put između prečistača i Ulice Đorđa Natoševića u dužini od 1100 metara.

Naš sagovornik pojašnjava da ukoliko bi Ulica Đorđa Natoševića rekonstrisala i proširila biciklističkim stazama, postala bi atraktivna i za stanovnike Kertvaroša i Novog grada, što bi sve zajedno, rasteretilo raskrsnicu kod Hotela Patria.

Ostale vesti iz ove kategorije