RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počinje 12. kviz „Čitam i skitam“ – knjigu pitam

Aleksandra Orlić | 31. januar 2020. | 14:58 | Društvo

Počinje 12. kviz „Čitam i skitam“ – knjigu pitam

Dečje odeljenje subotičke Biblioteke u svim svojim gradskim i prigradskim ograncima i ove godine, od 1. februara do 31. marta, organizuje kviz za podsticanje čitanja u osnovnim školama pod nazivom „Čitam i skitam“ – knjigu pitam.

Kviz namenjen učenicima osnovnih škola koji obrazovanje pohađaju na srpskom, hrvatskom i mađarskom nastavnom jeziku, ove godine proteći će u znaku „smeha“. Tako đaci imaju zadatak da pročitaju određene tekstove, priče i pesme koje govore o duhovitim situacijama, dogodovštinama i  smešnim likovima, a potom i popune onlajn upitnik na sajtu biblioteke (subiblioteka.rs), najkasnije do poslednjeg martovskog dana. Pravo na učešće imaju svi koji vole ili koji nastoje da razviju ljubav prema pisanoj reči, pod uslovom da su učlanjeni u Gradsku biblioteku. Oni koji to pak nisu, moći će to da učine po promotivnoj ceni.

Svi ispravno popunjeni upitnici, biće uključeni u javno izvlačenje jedne od 250 nagrada, koje će tradicionalno biti organizovano na završnoj svečanosti 2. aprila, kada ova kulturna ustanova obeležava Međunarodni dan knjige za decu.

Kako iz Biblioteke kažu, cilje ove manifestacije je da se deci pomogne u sticanju čitalačkih navika, razvijanju jezičke kulture, da im se podstakne mašta, kreativnost, kao i da pozitivno utiče na razvoj inteligencije uz savremen pristup knjiizi.

Ostale vesti iz ove kategorije