RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Salaš 024 održao prezentaciju za poljoprivrednike

Sanda Mileusnić | 6. februar 2020. | 15:51 | Poljoprivreda

Salaš 024 održao prezentaciju za poljoprivrednike

Priprema za predstojeću  setvu kukuruza i suncokreta, kao i za prolećnu prihranu i zaštitu ozimih useva, bile su teme na prezentaciji koju je za lokalne poljoprivredne proizvođače organizovala firma Salaš 024.

Blaga zima bez ekstremnih vremenskih odskakanja bila je dobra za ozime useve, ali male količine padavina u zimskom periodu, ne idu u prilog kulturama, a odraziće se najviše na jare useve, pre svega na prinos kukuruza, objašnjava jedan od predavača na današnjoj prezentaciji, samostalni savetodavac, Florian Farkaš.

Pravilo koje među poljoprivrednicima važi je da što je setva kukuruza ranija, to je veća sigurnost prinosa, uz manja ulaganja, dok suncokret i soja nisu toliko zahtevni kada je optimalni rok setve u pitanju. Ona će početi poslednjih dana marta ili početkom aprila, a pre nje, potrebno je obaviti još neke pripreme.

Ovo je samo jedna u nizu prezentacija koju firma Salaš 024 organizuje, a sve sa ciljem edukacije proizvođača i njihovim upoznavanjem sa novitetima na tržištu i aktuelnim trendovima.

Ova prezentacija već godinama privlači veliki broj poljoprivrednika,  što zbog teme, što zbog predavača. Osim samostalnog savetodavca, Floriana Farkaša, ratari su mogli da čuju i novitete firma koje se bave proizvodnjom hibrida kukuruza i proizvoda za zaštitu bilja.

Ostale vesti iz ove kategorije