RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Korona virusa nema – zdravstvene ustanove u pripravnosti

Sanda Mileusnić | 7. februar 2020. | 14:49 | Zdravstvo

Korona virusa nema – zdravstvene ustanove u pripravnosti

Na teritoriji Vojvodine do sada nije registrovan nijedan slučaj korona virusa. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje Subotica dobila je jasne instrukcije u slučaju pojave ovog oboljenja, dok je u Opštoj bolnici Subotica odvojen poseban deo u okviru infektivnog odeljenja, koji je spreman za eventualni karantin. Nadležni poručuju da mesta panici nema.

Pre nekoliko dana u Novom Sadu pojavila se epidemiološka sumnja na jednog  kineskog državljanina, međutim nakon opsežnih mera i analiza, isključena je mogućnost da je on oboleo od korona virusa, već se radilo o akutnom respiratornom sindromu. Sve epidemiološke službe su u fazi pripravnosti, naglasio je pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković,  i dodao da na teritoriji Vojvodine nije registrovan nijedan slučaj korona virusa.

Svi Zavodi za javno zdravlje u Srbiji dobili su jasne instrukcije, odnosno algoritme, u slučaju da se javi oboljenje korona virusom, ili sumnja na oboljenje, ističe epidemiolog  dr Nebojša Bohucki.

U okviru kompletnog epidemiološkog nadzora na teritoriji Vojvodine, Opšta bolnica Subotica ima posebno odvojen deo na infektivnom odeljenju koji je spreman za eventualni karantinski udeo u lečenju.

Ostale vesti iz ove kategorije