RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

ComNetTV mreža

Saopštenje Kancelarije za KiM

Redakcija TV Subotica | 9. februar 2020. | 23:35 | ComNetTV mreža

Saopštenje Kancelarije za KiM

Košarkašima "Sloge" iz Batočine danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje dođu na Kosovo i Metohiju, čime je sprečeno odigravanje utakmice Druge srpske lige sa domaćinom "Trepčom" iz Kosovske Mitrovice, saopštila je večeras Kancelarija za KiM.

Reč je, kao i u prethodnim slučajevima zadržavanja sportista na administrativnim prelazima, o pokušaju izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i sasvim bezrazložnom iživljavanju, koje za posledicu može imati samo dodatno produbljivanje međuetničke distance u pokrajini.

Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili.

Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma.

Ovakvo anticivilizacijsko ophođenje Prištine je samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija.

 

Ostale vesti iz ove kategorije