RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi smanjuje nivo stresa

Redakcija TV Subotica | 10. februar 2020. | 12:15 | Zdravstvo

Plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi smanjuje nivo stresa

Mineralizovana termalna voda blagotvorno utiče na smanjenje negativnih efekata stresa na naše zdravlje, a boravak u termalnoj vodi smanjuje napetost u mišićima, povećava prokrvljenost tkiva, revitalizuje i ojačava imuni sistem tela. Plivanje u termalnoj vodi može da spodstakne čišćenje tela, oživljava i jača odbrambeni mehanizam organizma.

Redovno plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi  je idealan način da se pobedi i višak kilograma. Sa samo 30 minuta plivanja dnevno  u mineralizovanoj termalnoj vodi specifičnoj po sadržaju joda, pozitivno se utiče na srce i pluća, a istovremeno se smanjuje i nivo stresa.

Više je razloga zbog kojeg plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi treba da bude deo svakodnevne rutine. Naime, rezultati istraživanja pokazuju da 15 minuta izlaganja vodi povećava aktivnost katalaze, enzima koji štiti ćelije od UV zraka.

Mineralizovana termalna voda dokazano podstiče obnovu epidermisa jačajući barijeru kože, što poboljšava i stanje kože.

Umirujuća mineralizovana vodom blagotvorno deluje na znakove starenja, ali pomaže o kod otklanjanja upale, crvenila i drugih znakove osetljive kože.

Ispitivanja su pokazala i da mineralizovana termalna voda pomaže u održavanju stabilnog nivoa pH, što kožu štiti od upale i osećaja neprijatnosti.

Bazen kontrolisane temperature i vlage vazduha sa hidromasažom celog tela, deo je ponude “Minaqua fitness centra”. Ženska i muška sauna, hamam, kao i ekskluzivni program, ubica celulita, “roll shape” masažer koji istovremeno masira telo pod blagotvornim uticajem kolagena, jonizovanog vazduha, terapije bojom i toplote infracrvenog zračenja.

Plivanje u termalnoj vodi oslobađa endorfin, hormon sreće, a to je svakako ono što nam definitivno svima treba.

Nemojte da čekate – posetite novo mesto za plivanje! https://minaquafitness.rs/

Ostale vesti iz ove kategorije