RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Virtuelna banka za buduće ekonomiste

Aleksandra Orlić | 12. februar 2020. | 12:47 | Društvo

Virtuelna banka za buduće ekonomiste

Učenici subotičke Ekonomske škole „Bosa Milićević“ od sada će svoje obrazovanje i veštine sticati u kabinetu virtuelne banke, koji je putem projekta „Škola kao nacrtana za vas“, opremila Eurobank Srbija. Vrednost donacije od 1,2 miliona dinara, omogućiće budućim ekonomistima da obavljaju poslove pod istim uslovima i po procedurama kao u pravoj banci.

Radom na savremenim računarima i programima u novoopremljenom kabinetu, učenici Ekonomske škole iz đačke klupe smeštaju se u realno bankarsko okruženje. Oni mogu otvarati račune fizičkim i pravnim licima, odobravati kredite, raditi poslove trezora, blagajne i izvršavati brojne druge aktivnosti koje se svakodnevno sprovode u banci, što je posebno značajno đacima sa smera Službenik u bankarstvu i osiguranju.

Projekat „Škola kao nacrtana za vas“ finansira se zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“. Od svake transakcije realizovane ovom karticom, banka odvaja deo svojih sredstava i usmerava ih u poboljšanju uslova i rada srednjih ekonomskih škola u Srbiji. Pored opremanja kabineta i učionica, škole ovom donacijom dobijaju još nekoliko benefita.

Ovo je prvi samostalni društveno-odgovorni projekat Eurobanke, koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizuje od marta 2018. godine.

Subotica je treći grad, pored Beograda i Šapca, čije škole su putem donacije poboljšale kvalitet nastave, a učenicima pružene mogućnosti da stiču kompetencije i znanje kako bi sutra bili konkurentniji na tržištu rada.

Ostale vesti iz ove kategorije