RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Održana promocija knjige o Džoniju Štuliću

Sanda Mileusnić | 14. februar 2020. | 12:51 | Kultura

Održana promocija knjige o Džoniju Štuliću

Subotička publika imala je priliku da prisustvuje predstavljanju knjige „Gospodar samoće u vremeplovu jedne zemlje“ autora Mladena Maksimovića, koja predstavlja omaž muzičkoj grupi Azra i umetničkom stvaralaštvu Branimira Džonija Štulića.

Autor, Mladen Maksimović, u knjizi je obuhvatio tri segmenta – vremensku liniju od 1943 do 2017. godine, život Džonija Štulića, odnosno momente koji su uticali na njegovo formiranje kao jednog od najznačajnijih imena rokenrol scene, kao i pesme koje opisuju taj period.

Džoni Štulić je višesatnim sviranjem gitare nadoknađivao svoj nedostatak muzičkog obrazovanja i stvarao predivne melodije i vanvremenske tekstove, kaže autor, koji je proučavanju njegovog života posvetio deceniju svog.

Subotičanin koji je nedavno objavio knjigu koja obuhvata pola veka subotičke muzičke scene, Tihomir Mišić, kaže da je Azra bila jedna od retkih značajnih imena tadašnje muzike koja nije učestvovala na kultnom Omladinskom festivalu.

Osim autora, o knjizi su govorili i Bogomir Mijatović, muzički urednik, novinar i publicista, te pisac Batrić Ćalović, dok je u muzičkom delu  programa nastupio gitarista, prof. Damir Malešev. 

Ostale vesti iz ove kategorije