RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dan ljubavi i vina u Gerontološkom centru

Marijana Tolimir | 14. februar 2020. | 13:27 | Društvo

Dan ljubavi i vina u Gerontološkom centru

Sveti Valentin i Sveti Trifun, koji u kalendaru padaju 14. februara,  bili su povod da u Gerontološkom centru objedine dva praznika i današnji dan posvete - ljubavi i ispijanju vina.

Iako se  Dan zaljubljenih nije slavio u njihovo vreme, stanari Doma „Dudova šuma“ rado su prihvatili nove običaje i, kako kažu, idu u korak s mlađima.

A da ljubavi ima i u trećem dobu, potvrđuju stručnjaci zaposleni u Gerontološkom centru. Nije retkost da se ovde nađu srodne duše, zaljube i otpočnu zajednički život, bez obzira na pozne godine. Međutim, kako objašnjava andragog, ljubav nije vezana samo za suprotni pol, već i za porodicu, a ono čemu najviše teže u tim godinama  pre svega je društvo i podrška.

Direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević, kaže da u toj ustanovi koriste svaki povod i praznik kako bi organizovali neku aktivnost za njihove korisnike i kako bi učinili da se osećaju dobro.

Osim Svetog Valentina, u Gerontološkom centru proslavljen je i Sveti Trifun, i to uz degustaciju vina vinarije „Tonković“, čime su, kako poručuju iz ove ustanove objedinili zapadnu i istočnu tradiciju.

Ostale vesti iz ove kategorije