RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Čuvena turijska kobasica stigla i u Suboticu

Sanda Mileusnić | 14. februar 2020. | 13:42 | Društvo

Čuvena turijska kobasica stigla i u Suboticu

Čuvena kobasica iz Turije ovog petka stigla je i u naš grad. Subotičani su od ranih jutarnjih sati imali priliku da na manifestaciji „Kobasicijada“ probaju ovaj mesni specijalitet koji se priprema po tradicionalnoj recepturi, a gosti iz Turije su već devetnaestu godinu zaredom poklonili 50 kilograma sveže kobasice za potrebe subotičke Narodne kuhinje.

Sveže, suve i pečene kobasice iz Turije privukle su mnogobrojne Subotičane na Mali Korzo, kako bi se i sami uverili u čemu se krije tajna kobasica koje obaraju Ginisov rekord. Štandovi sa specijalitetima iz ovog sela nadomak Srbobrana bili su otvoreni od ranih jutarnjih časova, a dok se neki od kupaca svake godine vraćaju po još, neki prvi put pazare na Kobasicijadi.

Karavan Kobasicijade u našem gradu je već devetnaesti put, a iz Turije poručuju da su sve kobasice sveže i pravljene s ljubavlju. Prodavale su se po ceni od 400 dinara za sveže, 600 dinara za suve, dok je roštilj kobasica u kifli koštala 150 dinara.

Gradska organizacija Crvenog  krsta od Turijaca je primila poklon namenjen za 1200 korisnika subotičke Narodne kuhinje – 50 kilograma sveže kobasice.

Centralna manifestacija "Kobasicijade" održaće se od 28. februara do 1. marta u Turiji.

Ostale vesti iz ove kategorije