RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Mnogo je važno da zagrliš snažno“

Aleksandra Orlić | 18. februar 2020. | 11:59 | Društvo

 „Mnogo je važno da zagrliš snažno“

Svetski dana dece obolele od raka - 15. februara,  treću godinu zaredom obeležen je i u našem gradu. Podrška mališanima koji se bore sa opakom bolešću, pružena je tokom dvočasovnog programa na Gradskom trgu, gde su prisutni mogli da uživaju u sportskim aktivnostima i kreativnim radionicama, kao i u muzici Tambulaškog sastava „Muzikom protiv bolesti“.

Tačno u 13 časova, ka nebu je pušten balon podrške svoj deci oboleloj od raka. Simbolično, pustio ga je naš sugrađanin, hrabri Dača, koji se izlečio. Pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“, brojni okupljeni sugrađani i volonteri, dali su svoju podršku svima koji se bore sa ovim zloćudnim oboljenjem.

Tokom humanitarnog skupa, na štandovima su se mogli naći razni kolačići, bedževi, baloni, majice, i drugi interesantni predmeti sa motivom NURDOR-a, čijom kupovinom je dat doprinos za opremanje novog doma za superheroje - pete Roditeljske kuće.

Maligne bolesti jedan su od značajnih globalnih javnozdravstvenih problema današnjice, koje prema statističkim podacima, predstavljaju drugi po učestalosti uzrok smrtnosti kod dece uzrasta do 14 godina. Upravo zbog toga, obeležavanje Svetskog danas dece obolele od raka, koji Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, svake godine isprati brojnim manifestacijama u više od 30 gradova širom Srbije, ima za cilj da usmeri pažnju pažnju celokupne javnosti ka važnoj misiji poboljšanja tretmana, nege, kvaliteta života, emocionalnih i socijalnih potreba obolele dece, kao i njihovih najbližih. 

Ostale vesti iz ove kategorije