RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Pokrajina daje subvencije za poljoprivredu

Sanda Mileusnić | 20. februar 2020. | 12:03 | Poljoprivreda

Pokrajina daje subvencije za poljoprivredu

Na nekoliko konkursa Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, na  kojima se mogu dobiti bespovratna sredstva, proizvođači mogu da konkurišu još sutra, od kojih je najznačajniji onaj za mlade poljoprivrednike, kažu iz Poljoprivredne stručne službe.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je u januaru niz konkursa za dodelu bespovratnih sredstva, za koje poljoprivredni proizvođači mogu da konkurišu do petka. Među njima su i oni za dodelu sredstava za navodnjavanje, za podizanje protivgradnih mreža, opremanje stočarskih farmi, opremu za pčelarstvo i kupovinu košnica.

Nedavno je raspisan i novi set konkursa Pokrajinskog sekreterijata,od kojih je za subotičke poljoprivrednike najinteresantniji onaj za sufinansiranje investicija u fizička sredstva gazdinstava u sektoru voća, grožđa, povrća, cveća i ostalih useva, a za koji su opredeljena sredstva u iznosu od 130 miliona dinara.

Sve ove konkurse prati i 11 kreditnih linija Pokrajinskog Fonda za razvoj poljoprivrede, pa proizvođači mogu da iskoriste priliku da dođu do sredstva za investicije po povoljnim kamatnim stopama, kaže savetodavac Anica Marcikić. One su otvorene od osmog februara i trajaće do utroška sredstava.

Detaljnije informacije o uslovima konkurisanja, poljoprivrednici mogu potražiti na sajtu Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu.

Ostale vesti iz ove kategorije