RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Studenti razvijaju startap ideje

Marijana Tolimir | 20. februar 2020. | 12:21 | Društvo

Studenti razvijaju startap ideje

Studenti Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole imali su priliku da predstave svoje biznis ideje u nedavno otvorenom regionalnom inovacionom startap centru. Kako poručuju iz ovog Cetra, na ovaj način će se formirati multidisciplinarni timovi, koji će umeti i tehnički i tržišno isplativo da realizuju svoje ideje.

Studenti Visoke tehničke škole, Tatjana Ivošević i Filip Šuput, predstavili su sajt i mobilnu aplikaciju posvećenu košarci. Kako je Filip veliki ljubitelj ovog sporta, to im je, kako priča njegova koleginica, poslužilo kao inspiracija za projekat.

Ovo je prva aktivnost koju studenti Ekomskog fakulteta imaju sa kolegama sa Vosoke tehničke škole, a volonterka u Regionalnom startap centru, Dragana Putnik, kaže da su ovo dobre prilike za studente da sprovode u delo ideje koje imaju.

Prema rečima direktora Startap centra, Bojana Lekovića, oni pružaju studentima mogućnost korišćenja poslovne infrastrukture za razvoj budućih biznisa.

Inače, ovaj Centar pri Ekonomskom fakultetu, otvoren je krajem prošle godine, a u njegovo opremanje država je uložila 40 miliona dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije