RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Subotica na Sajmu turizma: Nastavak izgradnje Akva-parka

Marijana Tolimir | 21. februar 2020. | 10:19 | Turizam

Subotica na Sajmu turizma: Nastavak izgradnje Akva-parka

Subotica i Palić i ove godine predstavili su svoju ponudu na Sajmu turizma u Beogradu. Bila je ovo prilika da se najavi nastavak izgradnje Akva-parka na Paliću, koji je glavni adut za obogaćivanje sadržaja i privlačenje posetilaca na destinaciju tokom čitave godine.

Od 1. maja turistička sezona počinje u punom jeku, iako traje tokom svih 356 dana u godini. Ove godine proteći će u znaku 70. rođendana Letnje pozornice, koja će kako poručuje direktor „Park Palića“, Nebojša Daraboš, biti zauzeta celog leta.

Ono što bi trebalo da produži sezonu i privuče više turista na Palić, svakako je izgradnja Akva-parka, koja je počela pre godinu dana. Radovi se nastavljaju u narednih desetak dana i biće završen ove godine.

Akva-parku se raduju i palićki hotelijeri, koji osim za praznike,tokom zime teže popunjavaju kapacitete.

Palić je i bez ove investicije prošle godine oborio sve rekorde – zabeležio je rast od 50 odsto, a godina je bila rekordna za celu Suboticu kao turističku destinaciju i po broju noćenja i po broju dolazaka. Dobru praksu će, kaže direktor Turističke organizacije Subotice, Aleksandar Medaković, nastaviti i ove godine, a u tu svrhu štampane su i nove brošure.

Inače, prošle godine zabeleženo je čak 168.000 noćenja, a turisti iz Kine i dalje pokazuju interesovanje za najseverniju destinaciju u zemlji i četvrti su po broju poseta.

Ostale vesti iz ove kategorije