RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Crnim borom ozelenjena Makova šuma

Aleksandra Orlić | 21. februar 2020. | 12:33 | Društvo

Crnim borom ozelenjena Makova šuma

Šuma na Makovoj sedmici obogaćena je za oko 4.000 sadnica crnog bora koje je JP „Vojvodinašume“ zasadilo u okviru redovnih planskih aktivnosti. Pored šumskih tehničara i inžinjera u akciji ozelenjavanja učestvovalo je i četrdesetak pravnika, ekonomista, komercijalista i drugih zaposlenih iz ovog preduzeća.

Oko 3 hektara  Subotičke šume dobilo je nove jedinke jedne od najrasprostranjenijih vrsta borova koje rastu u Srbiji. Posađene sadnice proizvedene su u rasadniku „Hrastovača“ u Šumskoj upravi, današnjeg domaćina. Ovakve aktivnosti doprinose kako oplemenjivanju područja Subotičke peščare, tako i Vojvodine, koja je na nezvidnom nivou kada je u pitanju ukupna raspoloživa površina šuma i šumskog zemljišta.

Ovog puta, u cilju bavljenja primarnom funkcijom preduzeća – pošumljavanjem, iz komfornog poslovnog okruženja je na peskovito subotičko tlo, izašlo i nekoliko zaposlenih iz Šumskog gazdinstva „Sombor“, Šumske uprave Subotica“, kao i oni iz Direkcije.

Od početka sezone, tačnije od novembra do danas, u JP „Vojvodinašume” pošumljeno je ukupno 1.800 hektara, od čega je je na teritoriji našeg grada revitalizovano oko 15 hektara.

Ostale vesti iz ove kategorije