RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Kontrola vožnje pešačkom zonom - od aprila

Sanda Mileusnić | 25. februar 2020. | 13:42 | Društvo

Kontrola vožnje pešačkom zonom - od aprila

Barijere za ulazak motornih vozila u pešačku zonu, popularno nazvani potapajući stubići, postavljeni su na dve lokacije, na ulasku na Korzo kod Jadrana, i  iz Štrosmajerove ulice, kod svečanog ulaza u Gradsku kuću, a iz gradskog budžeta za njih je izdvojeno oko 3,5 miliona dinara. Stubići će u funkciji biti za mesec dana, a planirana je ugradnja na još tri lokacije.

Ulazak vozila na područje pešačke zone od sada će  kontrolisati potapajući stubići. Oni su postavljeni, radnici su obučeni za rukovanje, a sada se čeka unos podataka u bazu i implementacija softvera kako bi  bili pušteni u rad.

Potapajući stubovi spuštaće se vozilima koji u skladu sa gradskom Odlukom imaju dozvolu kretanja pešačkom zonom. Vožnja Korzoom dozvoljena je isključivo u periodu u šest do deset časova i to brzinom do šest kilometara na čas. Pristup će imati i vozila policije, vatrogasaca i hitne pomoći, kao i javnih komunalnih preduzeća po radnom nalogu.

Budžetom Grada za ovu godinu predviđeno je još četiri miliona dinara za postavljanje barijera na preostalim lokacijama, bočni ulazi na Korzo iz ulice Vuka Karadžića i Ive Vojnovića, kao iz pravca Braće Radić, kod Zelene fontane.

Sredstva za postavljanje potapajućih stubića  obezbeđena su iz fonda Saveta za bezbednost saobraćaja, koji raspolaže sredstvima od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji našeg grada.

Ostale vesti iz ove kategorije