RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pojačana kontrola putnika na granicama zbog korona virusa

Redakcija TV Subotica | 26. februar 2020. | 09:00 | Društvo

Pojačana kontrola putnika na granicama zbog korona virusa

Zbog širenja korona virusa u okruženju kontrola, koja se do sada odnosila pre svega na aerodrome,  proširuje se i na drumske granične prelaze, prenosi RTS. Granična policija na Horgošu do sada je prijavljivala potencijane slučajeve iz Kine. Međutim, to se od juče menja.

Kako je za javni servis izjavila šefica Odseka granične sanitarne inspekcije za područje Subotice, Valentina Kalajdžić, kaže da se svim putnicima koji su prethodnih 14 dana boravili na području intenzivne transmisije korona virusom uručuje zdravstveno upozorenje i radi se zdravstveni nadzor.

To, kako kaže, podrazumeva skrining merenja telesne temperature, intervju sa putnikom na osnovu kojih se određuju kriterijumi za dalje postupanje sa putnikom. Govoreći o kriterijumima, ona je rekla da je to prisustvo neke respiratorne infekcije, kašalj ili gušenje.

Kalajdžić je navela da je na Horgošu bilo 19 nadzora i nijedan putnik nije imao simptome respiratorne infekcije. Kada je u pitanju Mađarska, kao i u Srbiji ni tamo nije potvrđen slučaj korona virusa, ali su sve službe na oprezu.

Ostale vesti iz ove kategorije