RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Užički Supermen Putinu u pohode

Aleksandra Orlić | 26. februar 2020. | 13:29 | Društvo

Užički Supermen Putinu u pohode

Pod teretom od oko 30 kilograma, velikom željom i snagom, sedamdesetdvogodišnji Milovan Milutinović poznatiji kao „Užički supermen“, uputio se na proputovanje dugo 2.640 kilometara. Ovaj put preći će potpuno sam, na dve noge, i to sve kako bi stigao do Moskve i pružio ruku Putinu. Naša ekipa zapazila ga je nadomak Subotice, u kojoj će se kratko odmoriti.

Pre nedelju i po dana, rešen da prepešači do Moskve i stigne na proslavu 75. godišnjici Dana pobede nad fašizmom, „Užički supermen“ krenuo je iz rodnog grada. Na daleki pohod ispratili su ga brojni okupljeni sugrađani, pred kojima je ponosno pretrčao 50 metara, natovaren sa 200 kilograma tereta. Cilj mu je da svoju snagu pokaže i Rusima, uoči vojne parade 9. maja, te da se na svečanosti upozna sa po njemu najvažnijom ličnošću - Putinom.

Uz sebe nosi samo nekoliko ličnih stvari i malo hrane, među kojima je i rakija stara pet decenija koju želi da pokloni ruskom predsedniku. Trasu Užice-Beograd-Temišvar-Arad-Krim-Moskva, Milovan će savladati za sedamdesetak dana. Dnevno u proseku prelazi oko 35 kilometara, a vreme, kako kaže, prekraćuje mislima.

Pre osam godina ovaj Užičanin, inače ponosni deda četvoro unučadi, nosilac crnog pojasa-peti dan u karateu, vicešampion u bodibildingu, i odnedavno student Fakulteta za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu, prepešačio je 2.500 kilometara od Užica do Londona. Tamo je pred početak Olimpijade postao Ginisov rekorder, budući da je pretrčao 100 metara sa 45 kilograma tereta, za 25,19 sekundi, i to sve posle 62 dana pešačenja.

Ostale vesti iz ove kategorije