RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

ComNetTV mreža

Slaviša Lekić: Morbidni manipulator

Redakcija TV Subotica | 28. februar 2020. | 11:44 | ComNetTV mreža

Slaviša Lekić: Morbidni manipulator

Iako zvanično neće izaći na izbore, opoziciona propagandna maširenija već sada radi punom parom, kako bi pokušala da održi svoju besciljnu ideju o bojkotu. Jedan od šrafova u ovoj mašineriji jeste i dokumentarni film „Vladalac“, koji na morbidan način pokušava da pljune ne samo na predsednika Srbije, već i na tešku borbu srpskog naroda u poslednje tri decenije. Autorovog filma, Slaviša Lekić, pokušao je da svoju propagandu prikrije zavesom objektivnosti.Međutim, svima je jasno da su četiri sata filma „Vladalac“ proistekla iz Lekićevih ličnihfrustracija i besa koji oseća prema svome narodu. PRISMOTRA je detaljno analizirala Lekićevuprošlost i njegovu opsesivnu mržnju.

Valja istaći da serijal „Vladalac“ obiluje neistinama, izvrnutom stvarnošću i sasvim subjektivnom gledanju na savremeno doba. Dovoljno je navesti činjenicu da je u filmu sagovornik Vesna Mališić (koja je posle poređenja srpske zastave u Crnoj Gori sa hrvatskom
zastavom u Srbiji izgubila svaki kredibilitet), da je NATO agresija nazvana „NATO intervencijom“, a da je peti oktobar prikazan na pozitivan način (dok se o dvadesetom maju 2012. godine, kada se Srbija oslobodila vladavine DOS-a, govori kao o najgorem datumu u
novijoj srpskoj istoriji). U filmu su istaknuti i brojni citati za koje je u startu jasno da su izmišljeni.


„Vladalac“ je šokirao gledaoce kada se pojavio, a poruka koju on šalje nije bila sasvim jasna.Međutim, lik i delo njegovog autora pomažu da se shvati prava poenta ovog filma. Lekić je široj javnosti najpoznatiji po svojim morbidnim tvitovima, koji se uglavnom tiču Srbije, srpskog naroda i njegove vlasti. Lekić kao da oseća patološku mržnju prema svemu što je srpsko, pa tako mnogi u Tviter zajedinici navode da je on tipičan primer autošoviniste (izraza koji je novinar Zoran Ćirjaković osmislio da okarakteriše ličnosti koje bez ijednog razloga netrpeljivo gledaju na svoj narod).

Lekić je pre godinu dana podneo ostavku na mestu predsednika NUNS, organizacije koja posredstvom svoje vojvođanske branše (NDNV) već duže vreme radi na otcepljenju Vojvodine od Srbije. Lekić je na čelu NUNS-a bio u istom vremenskom periodu kada je predsednik NDNV-a bio Nedim Sejdinović, dokazani separatista. Jasno je da su njih dvojica udruženim snagama promovisali separatizam u Vojvodini.

Ovaj autošovinistički novinar je svoje prste upleo i u aktuelno pitanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. Naime, Lekić je jedan od potpisnika sramnog Apela 88, dokumenta koji je potpisalo još 87 „intelektualaca“ iz regiona. Mirni protesti pravoslavnih vernika u CrnojGo ri se ovim apelom karakterišu kao „nasilni“, upire se prstom u Beograd kao direktnog krivca za nestabilnu politiku i licemerno se poziva na dijalog dve strane. U pitanju je manipulativni pokušaj da se aktivnosti SPC-a u Crnoj Gori omalovaže, a da se Zakon o slobodi veroispovesti opravda. Interesantna je činjenica da se broj 88 u moderno doba koristi od strane neo-nacista kao skraćenica za čuveni uzvik „Hajl Hitler“ (uzimajući u obzir da je slovo H osmo u abecedi), tako da je to savršena simbolika za sve potpisnike ovog apela, uključujući i Lekića.Za Lekića u Tviter zajedinici kruže priče i da ima problema sa alkoholom, a nije jasno koliko je brakova imao u životu. Ove činjenice verovatno doprinose njegovoj patološkoj mržnji prema Srbiji. Važno je da se, prilikom gledanja filma „Vladalac“ ili u toku polemike o ovom serijalu, ima uvid u sve navedene činjenice o Slaviši Lekiću. U pitanju je čovek koji iz mnogobrojnih razloga ne želi dobro Srbiji i zato je pogodan za stvaranje lažne slike o našoj državi i njenoj skorijoj istoriji. Kao takav, on se savršeno uklapa u opozicionu propagandnu mašineriju kojoj je samo cilj da dođe na vlast.

Izvor: prismotra.net

Ostale vesti iz ove kategorije