RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca

Redakcija TV Subotica | 10. maj 2016. | 15:02 | Politika

Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca

Saopštenje bačkih Bunjevaca koje prenosimo u celosti:

"Bunjevačka Matica dovedena je do potpunog rasula u finansijskom i funkcionalnom pogledu i to se dalje ne može tolerisati.

Sva ukazivanja na posledice koje mogu nastati, i sugestije koje su od strane Nacionalnog saveta u više navrata upućivane rukovodstvu Bunjevačke Matice, ignorisane su.

Vrhunac neodgovornosti je rasprodaja slika, kulturnih dobara dobijenih kao poklon, za namirenje dugova očigledno nastalih nenamenskim trošenjem novca dobijenih za projekte.

Bunjevačka Matica, koja je osnovana kao društvena organizacija od značaja za bunjevačku zajednicu, umesto da nakon donošenja zakona o Nacionalnim savetima nacionalnih manjina u Republici Srbiji bude uvedena u Registar kao Ustanova pod okriljem Nacionalnog saveta, izmenom Statuta pretvorena je u obično udruženje građana, kojim manipuliše Ivan Sedlak i par ljudi oko njega.

Zahtevamo da Nacionalni savet odmah uputi predlog Skupštini Bunjevačke Matice da donese odluku o reorganizaciji Bunjevačke matice u Ustanovu pod okriljem Nacionalnog saveta  u skladu sa Zakonom o kulturi, a koja bi se bavla naukom, istraživačkim radom, književnim stvaralaštvom i zaštitom  kulturnog nasleđa Bunjevaca.

Podrška i pomoć kojom je Ivan Sedlak doprineo da Žužana Stevanović,  član Vojvođanske partije,  bude izabrana u Skupštinu grada Subotice, (intervju suboticainfo čet, 10.03.2016) , čiji predsednik Aleksandar Odžić je u predizbornoj kampanji izjavio: „Vojvođani su najveće žrtve Vučićevog režima“ i čiji program je: „Vojvodina Republika“, (www.vojvodjanskapartija.org.rs ), pokazuje pravo lice Ivana Sedlaka.

Savez bačkih Bunjevaca se od takvog delovanja javno ograđuje.

Ono što nas dodatno čudi je da istaknuti članovi SNS, bliski Ivanu Sedlaku,  nisu sprečili i ne sprečavaju takve aktivnosti u Bunjevačkoj Matici."

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije