RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Čvarkijada“ i ove godine okupila brojne ljubitelje

Aleksandra Orlić | 2. mart 2020. | 13:23 | Društvo

„Čvarkijada“ i ove godine okupila brojne ljubitelje

„Čvarkijada“, koja je četvrtu godinu zaredom održana u MZ „Pešačara“, i ove godine je izazvala veliko interesovanje kako takmičara, tako i posetilaca koji su imali priliku da uživaju u domaćim i duvan čvarcima koje je pripremalo 65 ekipa.

Kako se priprema čuveni vojvođanski specijalitet od svinjskog mesa na domaćem terenu, tačnije kakve su „žmare“ na bunjevački način, posetiocima su predstavili subotički učesnici.

Među najmlađim takmičarima bila je mešovita ekipa iz Republike Srpske, nekoliko mladića iz Prijedora, Zvornika i Bratunca i jedna devojka iz Zrenjanina. Zajedničkim snagama, na sever Vojvodine, doneli su ukus Krajine.

Pored domaćih kulinarskih veština, svoju recepturu u pravljenju čvaraka otkrio je i multinacionalni tim naših južnih suseda.

Umešnost u procesu stvaranja duvan čvaraka odmerilo je pet ekipa. Tim iz Valjeva, u želji da osvoji dobar plasman, oslonio se na tradiciju dugu oko tri veka.

Iako po broju učesnika nije nadmašila prošlogodišnju, četvrta „Čvarkijada“, ostaće upamćena po sjajnim ekipama i velikom broju zadovoljnih posetilaca.

Po rečima organizatora, ova manifestacija iz godine u godinu postaje prepoznatljiv brend, kako MZ „Peščara“, tako i našeg grada.

Ostale vesti iz ove kategorije