RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Otvorene prijave za 4.Subotički polumaraton

Sanda Mileusnić | 2. mart 2020. | 13:30 | Sport

Otvorene prijave za 4.Subotički polumaraton

Subotički polumaraton, četvrti po redu, održaće se 30.avgusta, a učesnici se mogu prijaviti od danas putem sajta subotičkipolumaraton.rs. Organizatori očekuju oko 2000 trkača iz zemlje i inostranstva, kao i oko 800 mališana na dečjoj trci.

Učesnici Subotičkog polumaratona, osim trke duge 21,1 kilometar, mogu da se odluče i za one kraće, na 10 ili 5 kilometara. Menja se startna satnica, dok će trasa kojom će trkači ovog leta proći ostati ista.

Veliki broj volontera biće zadužen da trka prođe u najboljem redu, a organizatori i ove godine osim domaćih učesnika, očekuju i goste  iz susedne Mađarske, kao i Hrvatske, koji su tradicionalno najbrojniji.

Prošlogodišnji, 3.Subotički polumaraton bila je druga najmasovnija trka u Srbiji, odmah nakon Beogradskog maratona, a drugi smo bili i po broju stranih trkača.

Broj učesnika iz godine u godinu raste, pa Subotica može stati rame uz rame sa mnogim drugim gradovima zemlje i regiona kada je organizacija polumaratona u pitanju, zaključio je gradonačelnik  i dodao da trkače ove godine očekuje malo drugačija Subotica.

Na pres-konferenciji su takođe uručene plakete zaslužnim firmama, ustanovama, školama, javnim preduzećima i brojnim drugima koji su doprineli organizaciji prošlogodišnjeg, 3.Subotičkog polumaratona.

Ostale vesti iz ove kategorije