RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Đaci iz Subotice i Čajkovskog kuvali zajedno

Aleksandra Orlić | 4. mart 2020. | 14:14 | Društvo

Đaci iz Subotice i Čajkovskog kuvali zajedno

Obeležja tradicionalne srpske trpeze učenici ekonomske škole „Bosa Milićević“, putem skajpa, prezentovali su svojim vršnjacima iz Rusije. Za njih je ovo bila prilika da pokažu stečeno znanje i veštine, kao i da nauče koji su to gurmanski specijaliteti koji karakterišu rusku kuhinju.

Za postavljenom trpezom u školskom restoranu, sa jedne strane sedeli  su direktor, profesori i učenici Ekonomske škole, a sa druge, na televizijskom ekranu, predstavnici ruske škole iz Čajkovskog. Na stolu su se našla dva najprepoznatljivija jela kod Srba - sarma i punjene sušene paprike, koje je oko pet sati pripremalo petnaestak budućih kuvara.

Kako bi ugođaj u degustaciji hrane bio potpun, za „osveženje“ su se pobrinuli đaci sa smera konobar, koji su prisutne poslužili crnim vinom.

Pored srpskih specijaliteta, tajne kulinarstva i ugostiteljstva, predstavili su i đaci iz Rusije, koji su za ovu priliku spremili neka od njihovih nacionalnih jela. Ogledni čas, usledio je kao nastavak dugogodišnje saradnje dveju škola.

U cilju dalje razmene vaspitno-obrazovnog procesa, očuvanja prijateljstva i prezentovanja turističkih potencijala našeg grada, školska delegacija iz Čajkovskog, će krajem krajem meseca boraviti u našem, gde će ih tokom šestodnevne posete ugostiti srednje subotičke škole. 

Ostale vesti iz ove kategorije